Zkonzultujte své možnosti na získání dotace v rámci aktuálních výzev

Chci konzultaci

Elektromobilita

Elektromobilita

11.07.2017
OPPIK

Narůstající trend péče a ochrany životního prostředí stále více dostává do popředí zájmu neotřelé a inovativní technologie – nízkouhlíkové technologie. Právě tato kategorie dotační oblasti pamatovala na hojně se rozrůstající poptávku po automobilech s hybridním pohonem, kde se často skloňuje slovo elektromobil.

 

Elektromobily přitom pro český trh nepředstavují žádnou novinku. V roce 1974 bylo ve VÚES Brno vyrobeno dvousedadlové městské vozidlo EMA 1. V těsném závěsu vznikly i dodávkové elektromobily EMA 2. Škoda Elcar Ejpovice, po roce 1989, začala s přestavbou vozidla Škoda Favorit na čtyřmístné vozidlo Eltra 151 L a první pick-up Eltra 151. Tyto elektromobily byly vyrobeny v celkovém počtu okolo 200 ks a na 150 ks rozvezla Škoda do Evropských zemí a Kanady.

 

Elektromobily se dnes těší u nás i ve světě velké oblibě. Není proto divu, že i přední automobilové koncerny začaly vyrábět tyto skvělé hybridy, které rozhodně zaujmou mužskou i ženskou populaci. BMW má v nabídce i průkopnický koncept dlouhodobě udržitelné mobility BMW i. BMW tak představuje pokrokové elektromobily s jedinečným designem. V nabídce najdeme jak zcela elektrický, městský model BMW i3, který se pyšní nulovými lokálními emisemi, tak nejprogresivnější sportovní vůz dnešní doby, BMW i8. O tom, že BMW jde s dobou, svědčí i jejich aplikace pro hodinky Apple Watch, která je doplněná o aplikaci propojující je právě s BMW i3. Můžete tak například vidět zbývající dojezdovou vzdálenost, dobíjení a spoustu dalších vychytávek.

BMW i8: Žhavá střela z Německa

 

Pozadu s výrobou elektromobilů nezůstávají ani další koncerny. Hyundai v letošním roce z představil svůj model Ioniq Electric, který se pyšní dojezdovou vzdáleností až 250 km na jedno nabití. Vyšší kapacitu dojezdové vzdálenosti mají i modely e-Golf od Volkswagenu, Kia Soul EV 2017 či Ford C-MAX Solar Energi. Nesmí se opomenout ani Toyota. Hybrid 1Prius Prima se prezentuje upgradovanou kapacitou baterie, která umožňuje pohon na elektrický nebo benzínovo-elektrický režim se spotřebou pod 4 l/100 km. Dojezdovou prezentuje Toyota až 1 000 km.

 

Elektromobily ve své nabídce však nemají jen přední automobilky. Bohatou nabídku elektromobilů za rozumnou cenu najdeme i „za humny“. Ostravská firma Velor-X-trike má ve své nabídce širokou škálu vozidel, se kterými budete nepřehlédnutelní. Za zmínku stojí určitě populární elektrické tří a čtyř kolky, které jsou vyráběny ve spolupráci s čínskými partnery. Ve vozítku, které je určeno pro jednoho až dva lidi, je umístěn 2 kW motor, dojezdová vzdálenost je přibližně 80 km. Byť nemají tato rozkošná vozítka kapacitu jako jiné elektromobily, jedná se o ideálního kandidáta na služební vozidlo do města pro Vaše zaměstnance. Kromě lákavé ceny firma Velor-X-trike nabízí i širokou škálu barev.

 

Ostravský fešák VELOR-X-TRIKE: čtyřkolka pro rok 2017

 

Prodejem Velor-X-Trike vozítek se zabývají dva podnikatelé, motocyklový nadšenec Pavel Brída se svým společníkem Pavlem Kuchtou. Jsou to právě jejich vozy, které jsou natolik inovativní, že vzbudí zájem i u zarytých klasiků v automobilovém průmyslu. Oproti tradičním elektromobilům se s tří či čtyřkolkou hravě otočíte na chodníku. A právě díky spolupráci s Čínou jsou tato ostravská vozítka cenově přijatelná pro každého. Tím myslíme opravdu pro každého. Tříkolku, díky nízké hmotnosti do 350 kg a maximální rychlosti do 45 km/hod, může tyto autíčka řídit šofér s řidičským průkazem skupiny AM od 15 let. Čtyřkolka s hmotností do 370 kg je určena pro řidiče s oprávněním B1 od 17 let.

 

Tak co, nalákali jsme Vás na pořízení nového krasavce do Vašeho vozového parku? V rámci operačního programu podnikání a inovace konkurenceschopnosti na něj můžete získat podporu až do výše 5 000 000,- Kč. Více informací zjistíte ZDE.

 

Zdroj

BMW eDRIVE. BMW [online]. Česká republika: BMW, 2017 [cit. 2017-07-10]. Dostupné z: https://www.bmw.cz/cs/index.html

Velor-X-Trike na vlastní kůži. Svět motorů. 2016, 2016(21), 6-7.

Spojte se s odborníkem na toto téma:

*
*

* Označená pole jsou povinná